Bea ceai și veți trăi mult timp în sănătate

Bea ceai și veți trăi mult timp în sănătate

Ceai inițial, ca și alte plante, utilizate în scopuri terapeutice, numai pe baza experienței practice. Astăzi, știm că una dintre principalele substanțe active sunt purinové alcaloizi (cafeina, uneori numit теин, teobromină și teofilină), care, în ceai, în funcție de calitatea și modul de prelucrare conține 2-5%.

Cofeina contribuie la producerea de dopamină și serotonină în organism.

În doze mici stimulează activitatea senzorială centre în creier și în dCofeina contribuie la producerea de dopamină și serotonină în organismoze mari, sprijină activitatea motrice centre, efectul durează până la 6 ore.

Efectul cafeinei în comparație cu cafea-o mai moale, dar mai durabil. Ceai verde relaxeaza, cofeina, chiar mai lent decât ceaiul verde și stimulează și sistemul nervos central.

O pereche de cani pentru sănătate

Consecințele pentru sănătate de ceai sunt în principal legate de polifenoli. Cel mai adesea, aceste substanțe spune, de asemenea, taninuri și au atât un impact puternic, care literalmente vymetají din organism excesul de radicali liberi. Antioxidant de polifenoli din ceaiul verde, ca, potrivit unor oameni de știință mai puternică decât cunoscute antioxidanti, vitaminele C și E. sunt cele Mai eficiente din acest punct de vedere, alb si ceai verde.

Nálev de ceai promovează excreția de urină, și este, ca volum și număr de unele substanțe.

Sprijină, de asemenea, secreția de suc gastric. În special, atunci când insuficiența cardiacă are pozitiv inotropní (stažlivý) efectul și îmbunătățește fluxul sanguin la nivelul arterelor coronare.

Taninuri afectează tractul gastro-intestinal, deoarece acestea sunt în măsură de a comunica și de a reda organismului dNálev de ceai promovează excreția de urină, și este, ca volum și număr de unele substanțee substanțe nocive. În principiu, cu toate acestea, inhibă secreția de enzime proměňujících amidonului până la glucoză, și, prin urmare, ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Ceaiul poate fi băut în scop profilactic, ca o protecție de la frig, cu toate acestea, aduce scutire de la boli, răceli și boli virale a căilor respiratorii, mai ales în combinație cu zinc și vitamina C. ar trebui, Totuși, să acorde o atenție la mitul că aveți nevoie pentru a bea ceai fierbinte! Ceai fierbinte poate fi fumat etaj sau chiar deteriora stomacul.

De culoare depinde Avem cele mai populare ceai negru, deși implicațiile sale pentru sănătate, în comparație cu alb sau ceai verde, un pic mai jos. Polifenolii, că acest ceai conține foarte clare antioxidanti, și, prin urmare, ceaiul negru protejeaza celulele noastre de patologickými ulterioare, și, de asemenea, reduce riscul de diverse boli vasculare.

Aveți grijă atunci când îl sorbind ar trebui să fie oameni cu stomac sensibil, pentru cei care suferă de překyselením sau ulcer gastric. Ceai tare poate irita stomacul.

Mulți oameni cred că ceaiul verde sau negru se prepară din două tipuri diferite de ceai de plante. De fapt, dar este una și aceeași rostlinku, iar diferența este doar în modul de prelucrare. La fabricarea de ceai negru, are loc deprecierea sănătate de substante nutritive, inclusiv vitamina C, și o băutură devine doar pochutinou. Mai puțin de ceai fermentat, prin urmare, mult mai scurtă perioadă de timp, frunze de ceai, înainte de uscare permit de a oxidat, acest ceai de mai multe beneficii pentru sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *